7876 8672 - Denne side er et produktkatalog og linker til shops med produkterne [email protected]

Husk vesten inden du sejler

Redningsvesten er afgørende for din sejlads. Selvom man forhåbentlig aldrig får brug for den, så kan den stadig redde dit liv, hvis du skulle være uheldig at falde overbord. Derfor er det også lovpligtigt at have redningsveste ombord sin båd. Heldigvis er der flere at vælge imellem, så læs med, da det kan redde dit liv i sidste ende.

Flere slags veste

Der er flere ting at tage højde for, når du skal købe redningsveste til sin båd. Helt overordnet findes der to slags at vælge imellem, en traditionel og en oppustelig.

Den traditionelle redningsvest er den, der kan føles svær at manøvre med i båden. Til gengæld behøver du ikke gøre noget, hvis du skulle falde i vandet. Den er klar til brug så at sige, hvilket kan være en kæmpe fordel i uvejr. Det er den mest sikre vest.

Den oppustelige redningsvest siger sig selv. Selvom de er designet til at være selvoppustelige, kan du dog stadig komme ud for at gøre det manuelt. Så skal du trække i en snor, og den pustes op.

En livredder du har råd til

Det er langt fra alle, der er glade for at have redningsveste på. Den kan føles klodset at sidde med, og det ser bare ikke sejt ud, når man gerne vil vise båden frem. Men den kan også redde dit liv, hvis du skulle falde overbord. Den holder næse og mund oven vande, så du ikke skal bruge energi på det.

Siden 1992 har redningsvesten været lovpligtig at have ombord. Det er ikke en dyr investering i forhold til, at den kan redde dit liv. Så husk den, inden du sejler. Du kan finde mere information om, hvordan du gør båden forårsklar på bådbiksen.dk.